Zalmburger met komkommersalade
Ingrediënten voor 4 personen
De zalmburgers
- 500 g verse zalm
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 eetlepel graanmosterd
- peper
- zout
Maal de stukken zalm in de vleesmolen of versnijd de vis zeer fijn in een hakmolen of met
een mes.
Doe de gemalen vis in een mengkom. Voeg er de mosterd, het paneermeel en het ei aan toe.
Meng alles goed door mekaar. Kruid de mix met wat peper van de molen en een snuifje
zout.
Kneed platte hamburgers van het vismengsel, en zet de visburgers in de koelkast.
De komkommersalade
- 1 komkommer
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 1 rode chilipeper
- 3 takjes verse dille
- 0.5 limoen
Snij de komkommer overlangs in vier. Verwijder de waterachtige zaadhulzen van de
komkommer. Snij de stukken komkommer in dunne schijfjes, en doe ze in een mengkom.
Snij de chilipeper overlangs en haal er de erg pikante zaadjes uit. Versnipper de chili, de rode
ui en de takjes verse dille, en voeg alles bij de komkommerstukjes.
Plet de knoflook en voeg toe aan de komkommersla. Knijp de limoen uit in de slakom en
voeg er de smeuïge Griekse yoghurt aan toe.
Meng alles en kruid naar smaak met zout en peper van de molen.
De afwerking
- 12 pitabroodjes
Snij een opening in de pitabroodjes, en verwarm ze in de oven (170°C).
Bak de zalmburgers in een hete pan met een scheutje olijfolie. Laat de burgers aan beide
zijden zo’n 2 à 3 minuten garen en kleuren.
Haal de pitabroodjes tijdig uit de oven.
Schuif een krokante zalmburger in elk pitabroodje, schep er een flinke lepel
komkommersalade bij.